miercuri, 16 aprilie 2014

COPILARIA

Copilaria


                                                                        Copilaria nu este de la nastere pana la o anumita varsta, iar la                                                                o anumita varsta copilul a crescut si toate lucrurile    copilaresti si le   pun                                                             la o   parte. Copilaria este regatul unde nu moare nimeni. Stephanie Mezer

Cuvantul copilarie este magic – rapid ma intorc in urma cu 20 de ani, alaturi de bunicii mei si pisoiul Petrica. Inchid ochii si fiecare coltisor de la tara ascunde o amintire, o nazbatie si numeroase cazaturi ce isi lasau amprenta pe genunchii mei.
Imi e dor de joc, de prietenii mei si de jucariile mele. Aveam putine jucarii, dar la care tineam enorm – cateva papusi Barbie , jucarii de plus si bineinteles, jucariile de lemn. Fiecare avea o poveste si un nume. Pentru mine, fiecare avea o personalite , fiecare traia in felul ei.
Si cata dreptate are acest vers dintr-un cunoscut cantec: ‘’Copiii de azi parca sunt mai tristi ca noi’’ - dar de ce oare? Si cred , ca vina apartine parintilor, pentru ca nu stiu sa aleaga corect jucariile. Parintii de azi, prefera sa le arunce in brate o tableta sau un laptop, pentru a-I sti acasa , langa ei, dar copilaria nu este asa! Invatati copiii sa se joace, sa cunoasca jucariile traditionale, jucariile de lemn, sa aiba o minge –sa o foloseasca. In urma cu cateva zile, cand jucam badminton in parc , am fost placut surprinsa sa vad copiii cat de curiosi erau de jocul nostru, asadar copiii au instintct sa se joace – deci alegeti cu grija jucariile. M-am bucurat sa vad ca in Craiova , exista un magazin Magazinul Bebeti,un magazin ce respecta adevaratul sens al cuvantului jucarie – creând jucariile d’altadata, sigure, bine gandite si nepericuloase pentru copiii.
Invata-ti copilul sa fie vesel, oferai o jucarie!

 Am răspuns provocarii concursului lansat de  Blogal Initiative Craiova, oferit de Magazinul Bebet

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu